0850 532 22 67

Tek düzen hesap planı nedir?

Ne zamandan beri Tek Düzen Hesap Planı kullanılmaktadır?

Ülkemizde Tekdüzen Muhasebe Sisteminin uygulanmasıyla ilgili 1.1.1994 tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulamaya konulan, 26.12.1992 tarih ve mükerrer 21447 Sayılı Resmi Gazete 1 Nolu “Muhasebe Uygulama Genel Tebliği” yayınlanmıştır.  Tek Düzen Hesap Çerçevesinde 1’den başlayarak 9’a kadar aşağıdaki şekilde isimlendirilmiştir.

1.Dönen Varlıklar
2.Duran Varlıklar
3.Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar
4.Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar
5.Öz kaynaklar
6.Gelir Tablosu hesapları
7.Maliyet Hesapları
8.
9.Nazım Hesaplar

Ana Hesap: Ana hesaplar, genel hesap kategorilerini temsil eder. Muhasebe sisteminde, varlıklar, borçlar, özkaynaklar, gelirler ve giderler gibi genel hesap kategorileri vardır. Her bir ana hesap kategorisi, ilgili alt hesapları gruplamak için kullanılır. Örneğin, “Kasa”, “Bankalar”, “Alacaklar” gibi ana hesaplar, varlıkları temsil eder.

Alt Hesap: Alt hesaplar, ana hesapların daha ayrıntılı düzeylerini temsil eder. Ana hesapların altında yer alır ve daha spesifik hesapları ifade eder. Örneğin, “Kasa” ana hesabının altında “Kasa 1”, “Kasa 2” gibi alt hesaplar bulunabilir. Alt hesaplar, işletmenin gereksinimlerine göre farklılık gösterebilir ve daha detaylı muhasebe kayıtlarını sağlar.

Tek Düzen Hesap Planı‘nda  ana hesaplar ve alt hesaplar şeklinde düzenlenmiş hesap numaraları bulunur. Her hesap numarası, hesabın hangi kategoriye ait olduğunu ve alt hesapların hangi ana hesaba bağlı olduğunu belirtir.

EĞİTİM

Temel Seviye Excel Eğitimi

Microsoft Office uygulamalarından Excel’in iş yaşamında kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcıların Excel tabloları üzerinde hesaplama, analiz vb. işleri yapmasını sağlamak sizleri daha mutlu edecektir.

daha fazla bilgi edinin

Genel

e-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

e-Devlet şifresi alma işlemi, Şahsen başvuru ile PTT veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise elçilik ve konsolosluklardan yapılabilir.

İnternet Vergi Dairesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

1. İnternet Vergi Dairesi Nedir? İnternet Vergi Dairesi, vergi mükelleflerine vergi işlemlerini online olarak yapma imkanı sunan bir hizmettir. Bu platform, vergi ödemeleri, beyanname işlemleri, borç sorgulama gibi vergi ile ilgili çeşitli işlemlerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlar.

ERP - MRP - MPS - CTP

Logo Muhasebe Programı

Logo muhasebe programı, Logo Go, Logo Tiger, Logo işbaşı, Logo Bulut ERP en iyi ön muhasebe programı ve muhasebe programı

Teşvik Destek

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Muhasebe

Kağıt fatura limiti nedir?

Kağıt fatura limiti, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir. Bu limit, bir işletmenin bir müşteriye düzenleyebileceği kağıt fatura tutarını belirler.

E Ticaret

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

Mevzuat

Sonuç Bulunamadı

İstediğiniz sayfa bulunamadı. Aramanızı daraltmayı deneyin veya mesajın üzerindeki gezintiyi kullanın.

E Dönüşüm

Ürünlerle ilgili detay bilgi, Logo Ürünleri Fiyat Teklifi, Logo LEM Paketi Yenileme Teklifi, Abonelik Yenileme Teklifi, eLogo Kontör Fiyat Teklifi almak, Sorularınız ve talepleriniz için
0850 532 22 67
numaradan bizi arayın veya bize yazın biz size ulaşalım.